Švedska želi spremeniti Pogledi EU snusa

Avtor James v politiki

Sem prebral naslednjo zgodbo o stockholmskem Novice in čutil potrebo, da opozori na pomembnost tega. Z visoko stopnjo kajenja v večjem delu Evrope, bi švedski snus pomaga no smoking Sweden Wants to Change EU Views on Snus tiste, ki uživajo tobaka prehod na varnejšo alternativo kajenju cigaret, vendar večini držav članic EU zavrnejo prodajo snusa znotraj svojih meja.

Veselim se učenja izid te prihajajoči seji, in upam, da ima pozitivne posledice za snusa. Nenavadno je, da ameriški stil potapljanje tobak je še vedno na voljo za prodajo v EU.

Naslednji teden se bodo ministri EU se bodo pogovarjali o tem, kako spremeniti direktive o tobačnih. Švedska ministrica za trgovino Ewa BJÖRLING želi prepričati svoje kolege, da je sedanja zakonodaja ni logično. Ona trdi, švedski snus je manj nevaren, kot na primer pakistanske snusa in francoski žvečilni tobak, ki je že zakonito. Björling dejal švedski radio:

  • Velika razlika med švedskega snusa in druge snusa, ki je že na trgu EU, je, da so švedske blagovne znamke izdelujejo na drugačen način. Ima nižjo vsebnost nevarnih snovi, kot so nitrozamina in benzoin.

Švedska vlada trdi, prepoved snusa krši načela notranjega trga. Vendar pa si želijo strožji nadzor tobačnih izdelkov in večjo znanstveno analizo vsebine. Vseh osem stranke v Riksdag so za poskuse vlade, da odpravi prepoved.

Resnično sem občutek, da tobač.izd škoda zmanjšanje je najboljša politika, ko gre za tobačne zakonodaje. To me frustrira vedoč, da tako kot moji državi Kanada, EU še naprej omogoča potrošnikom dostop do veliko več škodljivih izdelkov, še noče priznati uporabo snusa kot učinkovitega nikotinskega nadomestnega zdravljenja , v mojem primeru, ki je veliko dražji za nakup snusa kot cigarete (kot za mnoge bralce Snus Authority). Vendar pa sem se odločil, da še naprej uporablja snus namesto dima zaradi koliko bolje sem se počutil, ker sem preklopil od kajenja snusa. Plus, sem se zgodi, da se mi je okus nekaj različnih znamk snusa veliko več kot jaz okus cigaret!